Xamfrà Calàbria/ Sepúlveda

El juliol del 2016 el districte més poblat i amb més activitat econòmica de Barcelona va aprovar una mesura de govern ( Omplim de Vida els Entorns Escolars) que s’ha concretat un any després en actuacions en quatre centres formatius dels barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni.

El propòsit d’aquestes intervencions era ampliar l’espai disponible a les entrades de les escoles superant les limitacions de les voreres i envaint d’una manera segura una part de la calçada. Es tractava de fer més confortables i segurs uns espais que fins ara se solien col·lapsar diàriament a les hores d’entrada i sortida de l’escola.

La nostra escola va ser una de les escoles seleccionades per a aquest experiment de microcirurgia urbana,  la intervenció afecta sengles xamfrans de la trama de l’ Eixample.

Com tots heu vist a la tornada de vacances d’estiu, el xamfrà ja s’ha fet! . S’ha modificat la intersecció dels carrers Sepúlveda i Calàbria, on s’ha creat una espècie de placeta pública de forma triangular separada de la resta de la calçada per uns suports per a testos de fusta units entre si per uns bancs en forma de petites grades del mateix material. Amb pocs recursos s’ha aconseguit crear un espai acollidor i que pràcticament triplica la super­fície disponible a l’entrada d’aquest centre concertat.

Després d’anys d’esforç, reclamacions, peticions per escrit i reunions amb l’Ajuntament, per part de l’escola i l’AMPA, ens plau fer-vos partícepts d’això que s’ha aconseguit amb la col.laboració de molts/es pares/mares de l’escola.

L’AMPA

LOGOAMPASalesianes200